Archive for the 'Week 7' Category

Dag 49 : O Denneboom

December 22nd, 2008

De kerstboom staat er dit jaar ook, dit maal maar op een tuin-karretje en een kunstboom.  Een echte is dit jaar niet echt handig. Vrij snel lagen de pups er al onder.

Dag 48

December 22nd, 2008

Zoals gebruikelijk de laatste weken gaan de pups veel naar buiten. Dat vinden ze lekker en dan kunnen ze ook goed rennen. Op zo’n momenten kiest Yaya ervoor om rust te hebben op haar mat en gaat zelf met een knuffel spelen. Je merkt aan Yaya dat ze het af en toe wel best begint te vinden. Als anderen met de pups spelen is dat geen enkel bezwaar. Maar als ze terug komt van een ommetje gaat ze wel eerst kijken hoe het met haar kroost is.

47e dag : veters zijn ook zeer interessant

December 22nd, 2008

Pups spelen, spelen en spelen. En dan is het slapen gaan. Ook veters zijn erg interessant.

46e dag

December 22nd, 2008

De pups worden steeds groter en steeds nieuwsgieriger. De rituelen worden ook steeds duidelijker. Bijvoorbeeld met het eten klaar maken.

Dag 45 : dinsdag 16 december

December 16th, 2008

De pups hebben vandaag weer eens melk gekregen bij hun brokjes.  Dat gaat best wel snel op.

Dag 43 : de 7e levensweek in

December 16th, 2008

De pups zijn vandaag exact 6 weken oud. De tijd vliegt om. Veel en veel te snel helaas. Over 2 weken worden de 4 pups opgehaald en zal ook bekend zijn wie welke pup mee naar huis krijgt. We denken dat we het definitief op 22 december ‘s avonds weten, al hoewel we al er voor 90% eruit zijn, maar er kunnen nog dingen veranderen in het gedrag.

Het spelen met de pups neemt steeds meer tijd in beslag en we worden er ook aardig moe van. Daarom niet zo heel veel puf om ook de website bij te houden op dagelijkse basis. Dan heb je ook de nog gebruikelijke dingen zoals : een harde schijf die het niet meer doet; een kabeltje van het fototoestel die niet gevonden kan worden enz.

Maar enfin : in deze week gebeurt er weer van alles. Maandag gaan de pups naar de dierenarts in de bench. Daar krijgen ze een algemene onderzoek en hun eerste enting. Ook zijn ze vanaf deze week geheel over op brokjes (5x per dag). Ook komt er zaterdag bezoek van puppiekopers en een keurmeester.

Van de schiettraining heb ik helaas geen foto’s van. Maar het was mooi om te zien. De pups waren buiten aan het eten. Dan klinkt het eerste schot : allemaal kijken ze omhoog en lopen een meter achteruit. Daarna gaan ze weer snel verder met eten. Bij het tweede schot kijken ze alleen maar omhoog. Bij het derde schot reageren ze niet eens meer.

2 dagen later dit weer herhaalt, nu schrikken ze zowiezo niet meer. Proef is geslaagd. Ondertussen gaan we rustig door met veel herrie maken. Stofzuigers, (gespeelde) ruzie, slaande deuren. De geluiden cd etc. De pups reageren daar heel nuchter op en gaan gewoon door met wat ze altijd doen. Slapen, spelen en eten.