Archive for the 'Nest 2009' Category

De pups zijn geboren !!

November 5th, 2009

Yaya heeft in de avond en nacht van 3 november op 4 november  8 pups ter wereld gebracht. Ze zijn allemaal zeer levendig. Verder slapen en drinken ze allemaal erg goed. Met moeder gaat het ook allemaal erg goed. Ze heeft het wel zwaar gehad, maar nu 1 dag later gaat het al een stuk gemakkelijker. Ze verzorgt het nest goed, likt de pups veel, geeft melk. Ze wil natuurlijk ook haar nest uit om een ommetje te maken. Met andere woorden : ze doet wat van haar verwacht wordt….

Binnenkort komen er meer foto’s e.d. op de site te staan. Nu de groepsfoto van gisteren (zijn allebei dezelfde) :

onderaan : Vesper (t), iets hoger : Vanya (r). Vervolgens liggend van links naar rechts : Vicky (t), Vince (r), Victor (r), Veerle (t), Vigo (r), Vlek (r).  Zij zijn gekoppeld aan Yaya (die grote hond voor het geval dat).
  • 1e week
  • Comments Off on De pups zijn geboren !!

Yesse, Tjebbe, Rakker, Guus en Floor : vandaag 1 jaar !!

November 2nd, 2009

Vandaag is het 1 jaar geleden dat Yesse, Tjebbe, Rakker, Guus en Floor geboren zijn (stamboomnamen:Yesse, Youp, Yoda, Yup en Yolan). In een jaar tijd is veel gebeurd. Bij de terugkomdag in september waren de voormalige pups erg in hun sas en hebben ze veel gespeeld.

Ondertussen is Yaya op het einde van haar dracht. Zojuist was de temperatuur 1 graad gezakt in vergelijking tot voorgaande metingen. Volgens de boeken is het dan bijna zover. Morgen is het de 60e dag van de dracht.

Yaya is drachtig.

October 24th, 2009

Sinds de vorige post is er veel gebeurd. Het belangrijkste echter is dat Yaya drachtig is !! De dekkingen met Vanka verliepen goed en de 2 (Yaya en Vanka) konden goed met elkaar overweg. De dekkingen waren op 3, 4 en 5 september. Als je uitgaat van 4 september, dan verwachten we de pups omstreeks vrijdag 5 november. De echo wees uit dat er waarschijnlijk meer dan 2 pups geboren gaan worden. De tijd zal het leren. Indien u een pup van ons wilt hebben, mail dan naar paul@vandemaasduinen.nl . Vermeld daarin uw naam, adres e.d.  U wordt dan op de wachtlijst geplaatst. Tussen 7 en 14 dagen na de geboorte proberen wij afspraken te maken voor een bezoek bij ons.

Nest van Yaya en Vanka fan ‘t Suydevelt

July 28th, 2009

Zoals het er nu uitziet verwachten wij dat Yaya binnen een maand door Vanka gedekt kan worden. Het is Vanka’s 1e keer, maar de verwachtingen van onze kant zijn zeer positief. Vanka is een zachtaardige reu, die er ook nog mooi uitziet. Hoe een en ander doorgegeven zal worden is nog afwachten.

Ook dit nest is goedgekeurd door de Vereniging. Normaal gesproken is de geboorte ongeveer 60 dagen na het dekken. Dus oktober-november 2009. Nieuw dit jaar is dat alle telgen van het nest de kennelnaam ‘van de Maasduinen’ meekrijgen.

U kunt zich aanmelden voor de wachtlijst. In principe geldt : wie het eerste komt,…. De contactgegevens staan onder het menu item ‘Contact’. Bij voorkeur via e-mail.